Arnoudstraat 7, 6824GA Arnhem

 

Vlakbij het stadscentrum van Arnhem, een beetje verscholen achter de Oude Velperweg en de flats aan de Wichard van Pontlaan, ligt de Arnoudstraat. Wanneer je vanaf de oude Velperweg de Arnoudstraat in rijdt ga je recht op nummer 7 af. Tegenover de bakker van het "Arnhemse Meisje" ligt het pand, voormalig Groene Kruisgebouw en later huisartsenpraktijk, dat wij hebben omgetoverd tot een riante woning met kantoor (van Henk Jense), werkruimte (Atelier van Judy Cerfontaine) en een kleine comfortabele B&B (Het Blauwe Bed).

Behalve met de fiets is Arnoudstraat 7 ook goed bereikbaar met het OV. Het is nog geen 3 minuten lopen vanaf treinstation Arnhem Presikhaaf waarvan het slechts enkele minuten treinen is naar Arnhem Centraal. En je kunt meerdere bussen pakken van of naar het centrum van Arnhem, Doesburg en Doetichem. Uiteraard kun je ook met de auto komen. Er is parkeergelegenheid maar soms is het wel even zoeken naar een plekje.

Het fijne aan de plek is dat je zowel te voet als met de fiets niet alleen snel in de stad bent, maar ook zo buiten. De Veluwe Zoom of de IJssel en Rijn zijn op steenworp afstand en met de trein is het een ruim uur van en naar Den Haag, Rotterdam en Amsterdam terwijl Utrecht nog geen uur trein reizen is.