In de loop der jaren heb ik aan de nodige verbouwingen en (her)ontwikkelingen meegewerkt. Door mee te denken over technische vraagstukken, ontwerp, materiaalkeuze en uitvoering maar ook door te graven, spitten, stenen stapelen, stuccen en tegelen.

In het verleden heb ik meegedaan aan ontwerp-prijsvragen, zoals bij het Woningbouw Festival in Den Haag en de Probleem Pleinen Prijsvraag in Bergen op Zoom en Roosendaal (1993). In 2005 hebben wij het voormalige Groene Kruis gebouw aan de Arnoudstraat 7 in Arnhem gekocht van onze huisarts. Nadat hij stopte met zijn praktijk stond het pand leeg. Wij hebben het pand verbouwd tot een woning met kantoorruimte, atelier en B&B. Het ontwerp, de voorbereiding en de uitvoering van de verbouwing hebben we zelf aangepakt, met veel hulp van vrienden. En met zoveel mogelijk hergebruik van alles wat al aanwezig was aan kabels, sanitair etc.

Een wens die ik al lang had, een bijzonder pand geheel naar eigen inzicht te kunnen verbouwen, kwam uit. Het pand is gebouwd in 1953 als Groene Kruis gebouw. Beneden waren de werkruimten zoals een babykamer. spreekkamers, onderzoekskamertje en wachtruimte.. Op de verdieping woonde oorspronkelijk de wijkverpleegster. In de kelder werd van alles opgeslagen, van po\'s en krukken tot medicijnen. De verbouwing heeft het gevelaanzicht nauwelijks veranderd maar binnen zijn de ruimten anders ingedeeld, na het verwijderen van alle flexibele wanden en het systeemplafond.   

                          

Toen wij het kochten was het de jaren daarvoor in gebruik geweest als huisartsen- en fysiotherapiepraktijk. De inrichting stamde uit de jaren '70, het hele pand was voorzien van systeemplafond, er waren veel wasbakken in het pand maar geen keuken of badkamer en de indeling was vrij hokkerig. Het vervangen van een deel van de achtergevel en het aanleggen van vloerverwarming (daarvoor moest de betonnen vloer eruit en vele kubs zand) waren de grootste ingrepen. Daarnaast hebben we de trap gedraaid, plafonds en talloze kabels en leidingen vervangen.

Daarna heb wij familie in Sibbe (Zuid-Limburg) geholpen met het verbouwen en schilderen van een mergelhuis en bijgebouwen van de pluktuin Pluk het Zelf. En in Millen in België heb ik een vriend geholpen zijn woonhuis en atelier tegen instorten te behoeden.

                                          

Dit oude monumentale pand, grotendeels uit mergel opgetrokken, vraagt bouwkundig inzicht en doet een groot beroep op je creativiteit en op je kennis van bouw en materialen.

Eind 2013 heb ik voor vrienden hun nieuw betrokken huis in Eefde voorzien van een badkamer. Heb ik geadviseerd met het herstellen en vervangen van het dak van de schuur waarvoor een asbestsanering noodzakelijk was. Waarna onder een geheel vernieuwd dak hun B&B (Isselwaard) en ruime atelierruimte annex galerie kon worden gemaakt. Om de energierekening te drukken heb ik een 18-tal panelen, onder een ideale hoek,  in de tuin geplaatst en het geheel aangesloten.

Inmiddels hebben we in ons pand aan de Arnoudstraat een eenvoudige Bed & Breakfast gerealiseerd. Zo is er naast Idee-Architect, het Atelier van Judy Cerfontaine en B&B, 'Het Blauwe Bed', gevestigd.