Etappe I :  Van Basel naar Bergamo in 7 dagen (500 km)

Door Duitsland en Zwitserland volgen we de Rijn gaan met de Rhäthische Bahn  omhoog de Alpen op om daarna naar beneden te suizen en via het prachtige Comomeer door te fietsen naar Bergamo

 

Menaggio (Comomeer)

 

Reisdag 1  Nederland – Weil am Rhein / Basel

Vanaf de opstapplaatsen comfortabel op weg naar uw overnachtingshotel in Basel/Weil am Rhein.

 

Vakantiedag 2.   Weil am Rhein – Waldshut                                        70 km

Uw fietstocht start in de Zwitserse stad Basel, dankzij de ligging op de grens met Frankrijk en Duitsland een gezellig drukke internationale stad aan de oever van de Rijn. Vanaf Basel tot aan de Bodensee volgt u de Rheinroute via kleinere weggetjes en fietspaden door het Rijndal. Om te eindigen aan de Duitse zijde in Waldshut   Onderweg passeert u het historische Rheinfelden, Laufenburg met de fraaie gevels en langs de Duitse kant van de Rijn bereikt u  het prachtig gelegen Waldhut.

Vakantiedag 3.  Waldhut – Frauenfeld                                                 70 km

Vandaag fietsen we via Zwitserland eerst nog langs een liefelijk kronkelende Rijn tot het dal van de Thur en later de Sitter die we in oostelijke richting verder volgen. Een mooi en afwisselend landschap met prachtige uitzichten op de wijnvelden  al merken we aan het fietsen dat we niet meer in de vlakte zijn.Maakt u nog een omweg om de beroemde watervallen van Schaffhausen te bezoeken? Of volgt u het dal van de Thur naar Frauenfeld?

Dag 4.   Frauenfeld – Sankt Margarethen/Lustenau                                72 km

Via Bischofszell fiets u een stukje over de oude pelgrimsroute door een prachtig natuurgebied richting St. Gallen om na een klim beloond te worden met een afdaling naar de Bodensee met uitzicht op prachtige Alpenpanorama’s. Langs de zuidoever van de Bodensee fietst u  via Rorschach, naar St. Margarethen aan de grens met Oostenrijk.

Dag 5.   Lustenau/Sankt Margarethen – Chur                                       80 km

 Door kleine stadjes en dorpen, een stukje Oostenrijk en Liechtenstein fietsen we langs de Rijn langzaam omhoog een steeds smaller dal in waar links en rechts de machtige bergen steeds hoger worden tot enige kilometers voor Chur waar wij de dag eindigen net buiten Zizers.

                   

Dag 6.   Chur /Thusis                                                                37 km

             met de Räthisebahn naar St.Moritz                             trein

             St. Moritz – Chiavenna                                                50 km   ( afdalen)

Echt de bergen in en op. Heeft u goede benen dan heeft u de keuze om na Chur door te fietsen naar Thusis over de Polenweg, hoog boven de rivier. Maar wilt u wat meer comfort dan kunt u ook in Chur de trein al pakken naar St.Moritz. De Räthische Bahn volgens velen de mooiste spoorweg van Europa brengt u daar in twee uur door een adembenemend mooi landschap. Na de treinreis en kijken naar de wondere wereld van het mondaine St.Moritz volgt dan een spectaculaire afdaling waarbij u veel uw remmen zult gebruiken om niet te hard te gaan, maar ook om rond te kunnen kijken en te genieten van het Alpenlandschap

 Dag 7.   Chiavenna – Menaggio/Bellagio                                    54 km (Comomeer)

 Na alle spektakel van het hooggebergte gaan we naar en langs het Comomeer en zijn we in eens in een totaal andere wereld, nog steeds omzoomt door hoge bergen maar nu in een “subtropische” omgeving.

Dag 8.   Bellagio – Bergamo                                                         70 km

 Brengt ons langs Lecco en de rivier de Adda naar de oude (industrie) en handelsstad Bergamo en laten we de Alpen definitief achter ons.

 

Hier heeft u de keuze om uw reis te beëindigen en per trein of vliegtuig terug te keren naar Nederland. ( informeer bij boeking)  toeslag v.a. 100   p.p.