Etappe II : Van Bergamo naar Casciane Terme in 7 dagen (520 km)

Van Bergamo naar Casciane terme gaat de tweede week door het oude cultuur landschap van Noord-Italië eerst over de puinhellingen naar het Oosten om dan de PO-vlakte te doorsteken vanaf Mantova en de Appenijnen te doorkruisen ter hoogte van Modena en na een lange afdaling te eindigen in het dal van de Arno waarin bekende steden liggen als Florence, Pisa en Lucca

 

Appenijen bij Guiglia

 

Dag 9 Bergamo – Brescia                           76 km

 Na de rijke geschiedenis en prachtige gebouwen van Bergamo begint de route over een prachtig fietspad door een natuurgebied langs de Serio en daarna door het afwisselende landschap van meren langs uitlopers van het alpenmassief naar Brescia

                   

Dag 10 Brescia – Mantova                          87 km

Van Brescia naar Descanzano aan het Gardameer om pas van daar naar het zuiden af te buigen en de wijdheid van de Po-vlakte op te zoeken. Het is gewoon veel mooier om eerst tegen de heuvels aan naar het Oosten te reizen dan meteen de Po-vlakte in te duiken. Bovendien komen we zo langs de oude en prachtig gelegen vestingstad Mantova

Dag 11 Mantova – Sorbara                          77 km

Een dag fietsen over hoge dijken door het indrukwekkend polderlandschap van de PO-vlakte en de PO over te steken waar hij prachtig breed is, op weg naar de Apennijnen, waarvan de contouren aan het einde van de dag aan de horizon duidelijk zichtbaar zijn.

    

Dag 12 Sorbara – Guiglia                              54 km (via Modena en eerste klim)

Onderlangs de Apennijnen liggen verschijnende bekende steden waaronder Modena bekend van dure sportauto’s en lekker eten. Uiteraard kijken we rond en gaan dwars door deze mooie oude stad om vervolgens een aanloopje te nemen om de eerste klim de Apennijnen in te eindigen in Guiglia in Hotel La Laterna (bijna een pelgrimsoord voor Onbegrensde Fietsers)

Dag 13 Guiglia – Pracchia                               71 km (klimmen-dalen-klimmen)

Vandaag gaan we door de Appenijnen een mooie en groen enigszins onder gewaardeerd gebergte dat een echte fysieke scheiding is tussen het rijke industriële Noord-Italië en het landschappelijke rijke midden Italië. Dit stuk van de route is al vanaf de eerste uitgave zo’n 30 jaar geleden, de route die Onbegernsde Fietsers naar Rome hebben gefietst zonder varianten tot aan Pracchia. Simpel weg omdat we nog geen betere en mooiere fietsbare route door dit deel van Italië hebben gevonden.

Dag 14 Pracchia – Lucca                                  65 km

Een lastige keuze gaan we meteen naar Pisa of eerst naar Florence een laatste klim alvorens af te dalen naar het dal van de Arno. We hebben er over na gedacht, we gaan voor een lange afdaling naar Lucca om vanaf daar nog ruim 20 km door te fietsen tot aan de oevers van de Arno in Pisa. Gelukkig is de volgende dag een rust dag die per trein een bezoek aan Florence mogelijk maakt.

Dag 15  Lucca – Casciane Terme                            (78 km)

Een rustige fietsdag langs de rivier naar de schevetoren van Pisa nog even land inwaarts stroom opwaarts langs de Arno, maar dan gaan we de vlakte uit en beginnen we de Toscaanse heuvels in te gaan. Errst nog rustig naar Casciane Terme.

 Dag 16  Rustdag in Casciane Terme

Rustdag.  Geeft u de benen een dag rust, fiets wat in de omgeving of bezoekt bijvoorbeeld Florence (bus/trein is niet in de reis inbegrepen)

 

Ook hier heeft u de keuze om uw reis te beëindigen en per trein of vliegtuig terug te keren naar Nederland. ( informeer bij boeking)  toeslag v.a.      p.p.