Etappe III Van Casciane Terme naar Rome in 6 dagen (450 km)

O f het nu onderdeel is van een tweeweekse, drieweekse of alleen deze week fietsen. Het einddoel Rome komt steeds dichterbij. Toscane is heuvelachtig en daardoor soms pittig fietsen, maar de beloning is een afwisselend landschap, oude steden en een prachtige aankomst in Rome over een vrij liggend fietspad tot in het centrum van de eeuwige stad.

Orvieto

 

Dag 17 Casciane Terme - Volterra                           (40 km)

Uw fietsdag begint rustig Casciana Terme uit is het nog rustig aan stil aan omhoog naar Volterra. De laatste 5 km bestaat uit een stevige klim waar u alle tijd voor heeft, want boven is uw rustplaats in het bijzonder mooie en rijk aan historie zijnde, zeer oude vestingstadje Volterra.

  

Dag 18  Volterra - San Gimignano - Siena               (73 km)

Deze etappe geniet u volop van het prachtige glooiende en kleurrijke Toscaanse heuvelland eerst naar San Gimignano het beroemde Toscaanse stadje met zijn veertien torens en de mooie schilderachtige straten en pleinen.  U fietst verder via Poggibonsi een mooie route naar Siena over grotendeels  vrij liggend fietspad en rustige landwegen.

Dag 19  Siena – Valiano                                          (66 km)

Door Le Crete naar de Valdichiana. Het landschap is hier uitzonderlijk leeg en weids en bestaat vooral uit akkerland dat in ieder seizoen andere verrassende kleuren aanneemt. U fietst via Asciano, langs Signalunga naar Valiano dat op de oostelijke helling van het dal van Chiana ligt

Dag 20 Valiano - Orvieto                                          (72 km)

We vervolgen ons pad langs waterlopen en meertjes via de fietsroute naar Chiusi Scalo. Het landschap verandert en oogt steeds zuidelijker. Een klein stukje door Umbrie brengt ons in Orvieto Scalo. Wij gaan naar boven naar de prachtige historische bovenstad op een tufsteen-plateau, Orvieto.

Dag 21 Orvieto - Soriano nel Cimino                         (56 km)

We verlaten Umbrië en gaan de regio van het einddoel van deze fietsreis in, Lazio. Rome staat steeds vaker op de borden en de prachtige oude dorpen en stadjes liggen niet meer op de heuveltoppen maar op de randen van uitgebluste vulkanen. De etappe eindigt in het schilderachtig plaatsje Soriano nel Cimino

Dag 22 Soriano nel Cimino – Rome                           (100 km)

Langs Vignanello en Caprarola door het oude vulkaan landschap dat soms een gemene klim oplevert maar vanaf Caprarola slingert de weg naar Nepi. Vanaf Nepi gaan we via Calcatta, Formello en Santa Cornelia om daar af te dalen naar Prima Porta. Na Prima Porta komt u aan op een fietspad langs de Tiber dat u ca. 15 km volgt tot in het hart van Rome, de Piazza San Pietro. De laatste kilometer fietst u langs de imposante muren van Vaticaanstad. Overnachting in de omgeving van de Engelenburcht.

 

Dag 23 Rome  Rustdag (of Fietsen) in Rome

   

Dag 24/25 Terugreis  of verlenging van uw vakantie?  

Vandaag 23 oktober 2022 vertrekt de touringcar met de fietstrailer weer terug naar Nederland. Uiteraard kunt u mee terugreizen. De reis wordt uitgevoerd in 2 dagen met een overnachting in Zwitserland. Uiteraard kan u hiervandaan een verdere vakantie er achteraan plakken of terug per trein en/of vliegtuig, maar dat valt verder buiten onze 25e daagse reis. Maar wij kunnen u natuurlijk wel adviseren.